Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: En fri agent av le Carré, John

En fri agent av John le Carré

En fri agent av John le Carré är en spännande och fängslande skildring från den brittiska underrättelsetjänstens värld. Berättelsen kretsar kring Nat, en erfaren agent som känner att hans karriär närmar sig sitt slut. Trots det blir Nat inkallad för ett sista uppdrag som förändrar allt.

En sista chans

I detta nervkittlande äventyr hamnar Nat i team med den skarpt sinnesnärvarande Florence. Tillsammans ställs de inför uppgiften att jaga en mystisk oligark med tvivelaktiga planer. Intrigen fördjupas när Nat även inleder en oväntad och komplex relation med den unge Ed, vars ögon är öppna för världens oroligheter som följer i spåren av händelser som Trumps maktövertagande och Brexit.

En oväntad resa österut

Samarbete, lojalitet och svek står i fokus när Nat och hans oväntade allierade följer spåren österut. John le Carré målar upp en mästerlig bild av en verklighet där gamla fiender kan visa sig vara vänner och lojaliteter testas till det yttersta. En fri agent tar oss med på en resa fylld av spänning, intriger och politiska undertoner.

Denna roman är en lysande samtidsskildring som fångar essensen av en värld i förändring. John le Carré, känd för mästerligt skildrade karaktärer och komplexa intriger, levererar en berättelse som är både kylig och rasande, vilket cementerar hans position som en av de främsta författarna inom deckare och thrillers.

Frågor och svar om En fri agent av John le Carré

Vad kan läsare förvänta sig av En fri agent?

Läsare kan förvänta sig en spännande och välskriven berättelse som fängslar från början till slut. Med en mix av politiska intriger, lojalitet och oväntade samarbeten skapar John le Carré en värld där inget är som det verkar.

Vad skiljer En fri agent från John le Carrés tidigare verk?

I En fri agent återvänder le Carré till en mer samtida kontext, där politiska händelser som Trumps presidentskap och Brexit speglar sig i handlingen. Berättelsen utforskar nya teman samtidigt som den behåller författarens karakteristiska skicklighet i att skapa spänning.

Vem skulle uppskatta att läsa En fri agent?

Älskare av spänning, politiska intriger och välskrivna karaktärer kommer att njuta av En fri agent. Boken passar både nya läsare och långvariga fans av John le Carrés tidigare verk.

Tillbaka till artiklarna