Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Drottning Gåsfot av Anatole France

Drottning Gåsfot av Anatole France är en av den europeiska litteraturens stora klassiker inom skönlitteratur - prosa. Boken, publicerad 1893, är känd för att vara en av de kvickaste, mest raffinerade och samtidigt roligaste romanerna i den litterära världen. Genom att integrera nyckelordet "Romaner" i beskrivningen, fångar boken läsarens intresse med dess märkvärdiga äventyr och sköna, sällsamma händelser.

En mästerlig författare och sitt mästerverk

Anatole France, född 1844, växte upp som son till en bokhandlare och blev tidigt introducerad till litteraturens värld. Redan som femtonåring publicerades hans första verk på faderns förlag, vilket banade väg för en framgångsrik författarkarriär. France kom att bli en av Frankrikes och Europas mest lästa författare och belönades med nobelpriset år 1921.

En resa till det äkta Paris

I Drottning Gåsfot tar Anatole France läsaren med på en resa till det äkta Paris genom en berättelse fylld av kvickhet, raffinemang och djup. Boken har fått uppmärksamhet inte bara för att vara författarens mästerverk, utan även för Hjalmar Söderbergs lysande översättning som har fångat essensen av Frances text. I boken möter vi en fyllig abbé vid namn herr Jérôme Coignard, vars närvaro fyller sidorna med visdom, behag och oförglömliga ögonblick.

Avslutande tankar om boken

Drottning Gåsfot bjuder in läsaren till en värld av äventyr, humor och djuplodande visdom. Anatole Frances mästerliga berättarkonst och skarpa karaktärsbeskrivningar gör denna roman till en tidlös klassiker inom skönlitteraturen. Genom att läsa Drottning Gåsfot tar du del av en resa full av sköna, sällsamma och drömska händelser som kommer att förbli inristade i ditt minne långt efter att du har vänt den sista sidan.

Frågor och svar om Drottning Gåsfot av Anatole France

Vad gör Drottning Gåsfot till en klassiker inom den europeiska litteraturen?

Drottning Gåsfot anses vara en klassiker tack vare Anatole Frances skarpa karaktärsskildringar, humoristiska ton och djupsinniga berättarstil som fångar läsarens intresse och fantasi.

Vem skulle uppskatta att läsa Drottning Gåsfot?

Älskare av klassisk skönlitteratur, historiska romaner och läsare som uppskattar subtil humor och djupa insikter skulle sannolikt njuta av att utforska världen skapad av Anatole France i Drottning Gåsfot.

Denna webbsida sponsras av Romaner


Tycker du om Anatole France kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Anatole France kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Victor Hugo, Emile Zola, Voltaire, Gustave Flaubert, Jonathan Swift.
Tillbaka till artiklarna