Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Drömmar om den älskade döda av Hearn, Lafcadio

Drömmar om den älskade döda av Lafcadio Hearn

Drömmar om den älskade döda är en fantasifull och gripande samling noveller av författaren Lafcadio Hearn. Utforska en värld fylld av drömmar, kärlek, död, livet och det övernaturliga genom 36 korta prosapoetiska betraktelser.

Utforska en tropisk stad

I denna samling återfinns berättelser som Hearn ursprungligen skrev för Daily Item i New Orleans, där han tillbringade tio fascinerande år av sitt liv. Inspirerad av stadens sällsamma atmosfär och präglad av tankar på kärleken och döden, skapade Hearn sina så kallade "Fantastics" - små noveller och skisser som fångar läsarens fantasi.

En unik läsupplevelse

Drömmar om den älskade döda tar dig med på en resa genom Hearn's poetiska och suggestiva berättelser. Varje novell målar upp en bild av livet och döden, känslorna av kärlek och förlust, samt en kuslig känsla av det övernaturliga. Med ett rikt bildspråk och en djup känsla för skönhet och förfall, leder Hearn läsaren genom en värld av mörker och ljus, drömmar och verklighet.

Illuminerad av konst

Denna utgåva av Drömmar om den älskade döda är rikt illustrerad av konstnären Jonas Wessel, vars bilder fördjupar läsupplevelsen och förmedlar känslan av Hearn's texter på ett unikt sätt. Med varje illustration kommer berättelserna till liv på ett nytt sätt, och tar läsaren ännu djupare in i Hearn's suggestiva värld.

Slutord av en expert

Efter att ha fängslats av Hearn's texter bjuds läsaren in i ett initierat efterord av Torbjörn Elensky, som delar med sig av sin expertis om författaren och dennes verk. En perfekt avslutning på en unik och gripande läsupplevelse.

Frågor och svar om Drömmar om den älskade döda av Lafcadio Hearn

Vad kan läsare förvänta sig av denna bok?

Drömmar om den älskade döda tar läsarna med på en resa genom en värld av fantasifulla noveller som utforskar livets djup, kärlekens mysterium och dödens närvaro på ett suggestivt sätt. Det är en läsupplevelse som berör både hjärta och själ.

Vad gör denna bok unik jämfört med andra verk inom samma genre?

Det som gör denna bok unik är Hearn's förmåga att blanda poetisk skönhet med en kuslig underton av det övernaturliga. Hans berättelser fångar läsaren och tar denne med på en oförglömlig resa genom en värld som är lika vacker som den är fasansfull.

Vem rekommenderas denna bok för?

Denna bok rekommenderas för alla som älskar att fördjupa sig i drömska berättelser fyllda av kärlek, mystik och en gnutta skräck. Den passar både för dem som är bekanta med Hearn's verk och för nya läsare som vill upptäcka en annorlunda och fängslande författare.


Tycker du om Lafcadio Hearn kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Lafcadio Hearn kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Arthur Machen, Algernon Blackwood, H. P. Lovecraft, Junichiro Tanizaki, Ryunosuke Akutagawa.

Dessa författare är läsvärda för de som tycker om Lafcadio Hearn, eftersom de liksom Hearn utforskar det övernaturliga och det mystiska på ett sätt som fångar läsarens fantasi. Deras skrivande genomsyras av atmosfäriska beskrivningar och skapar en känsla av spänning och fascination som Hearn-älskare kommer att uppskatta.

Tillbaka till artiklarna