Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Dockorna av Wennstam, Katarina

Dockorna av Katarina Wennstam

Dockorna är en fängslande spänningsroman skriven av Katarina Wennstam. Berättelsen kretsar kring en tragisk händelse på en 50-årsfest som snabbt eskalerar till en mordutredning. När den framgångsrike manusförfattaren Julian Gross hittas död dagen efter festen, tar polisen Charlotta Lugn sig an fallet.

En oväntad tragedi och en komplex utredning

Julians död öppnar upp en mångfacetterad utredning som snart leder Charlotta tillbaka i tiden, då lagstiftningen var annorlunda och obearbetade brott från Göteborg visar sig ha kopplingar till fallet. Charlotta ställs inför frågor om varför någon ville ha Julian död och hur allt detta relaterar till det förflutna.

Rättvisa och förgångna synder

I Dockorna utforskar Wennstam teman kring rättvisa och kön, där samhällets syn på rättvisa skiljer sig åt beroende på könstillhörighet. Brott som tidigare förblivit olösta får plötsligt nytt ljus och möjligheten till rättvisa blir en central fråga. Kan Charlotta och hennes kollegor äntligen se till att rättvisan triumferar?

Slutord

Dockorna är en tankeväckande och spännande berättelse som tar läsaren på en resa genom mörka hemligheter och komplicerade relationer. Med Shirin Nouri och Charlotta Lugn i ledande roller lovar boken en läsupplevelse som får pulsen att rusa.

Frågor och svar om "Dockorna" av Katarina Wennstam

Vad kan läsare förvänta sig av "Dockorna"?

"Dockorna" är en spänningsroman som bjuder på en intrikat berättelse fylld av oväntade vändningar och djupa teman som rättvisa och förgångna synder. Läsarna kan förvänta sig en gripande läsupplevelse som utforskar komplexiteten i mänskliga relationer och samhällets syn på brott.

Vad gör Katarina Wennstam till en framstående författare inom spänningsgenren?

Katarina Wennstam har etablerat sig som en skicklig författare inom spänningsgenren genom sitt förmåga att skapa intrigerande berättelser som inte bara underhåller utan även väcker tankar kring samhällets normer och värderingar. Hennes förmåga att skildra komplexa karaktärer och skapa nervkittlande handlingar har gjort henne till en omtyckt författare bland spänningsälskare.

Vem rekommenderas att läsa "Dockorna"?

"Dockorna" rekommenderas för läsare som gillar spännande deckare med djuplodande teman och välskrivna karaktärer. Boken passar både för den som är nyfiken på att utforska samhällets komplexitet genom spännande berättelser och för den som uppskattar välskriven skönlitteratur med en känsla av nerv och mystik.

Tillbaka till artiklarna