Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Djävulens advokat av Wennstam, Katarina

Djävulens advokat av Katarina Wennstam

Djävulens advokat är en spännande och fängslande deckare skriven av den hyllade författaren Katarina Wennstam. Boken kretsar kring det gåtfulla försvinnandet av Nora Ljungberg, vars försvinnande knyter an till ett gammalt fall där en mördare bara dömdes för brott mot griftefriden och inte för mord. Kriminalkommissarie Charlotta Lugn och journalisten Jane Wester tar sig an fallet och dras in i en komplicerad utredning som tvingar dem att granska det förflutna.

I Djävulens advokat tar författaren oss med på en nervkittlande resa där advokater, mord och försvinnanden ställs i centrum. Romanen utforskar djupgående moraliska och juridiska frågor samtidigt som spänningen hålls på topp från första till sista sidan.

En återvändande gåta

Bokens intrig är vävd med skicklig precision och erbjuder läsaren en blandning av spänning, drama och en katt-och-råtta-lek mellan rättvisa och ondska. Genom att följa charaktärernas komplicerade relationer och beslut steg för steg, dras man in i en värld där sanningen är svår att skilja från lögnen.

En kamp mot klockan

När spåren i fallet blir alltmer komplicerade och förvirrande, måste Charlotta Lugn och Jane Wester samarbeta för att lösa gåtan innan det är för sent. Mördarens advokat spinner sitt nät och krymper tiden de har på sig att hitta sanningen och rättvisa för offren.

I Djävulens advokat levererar Katarina Wennstam en nagelbitande berättelse som sätter läsarens förmåga att klura ut ledtrådar på prov. Med en känsla av ovisshet och en ständigt närvarande spänning är detta en bok som inte lämnar någon oberörd.

Frågor och svar om Djävulens advokat av Katarina Wennstam

Vad kan läsare förvänta sig av Djävulens advokat?

Läsare kan förvänta sig en intensiv och välskriven berättelse som utforskar komplexa moraliska dilemma och rättsliga frågeställningar, samtidigt som spänningen hålls vid liv från början till slut. Boken tar med läsarna på en gripande resa genom rättvisans gråzoner och lockar med oväntade tvister och vändningar.

Vilka är de mest minnesvärda karaktärerna i boken?

I Djävulens advokat utmärker sig kriminalkommissarie Charlotta Lugn och journalisten Jane Wester som de mest minnesvärda karaktärerna med sina djupa personligheter och skarpa analytiska förmågor. Deras samarbete och konflikter skapar en dynamisk och engagerande dynamik som driver berättelsen framåt.

Slutgiltigt presenterar Djävulens advokat en spännande och tankeväckande läsupplevelse för alla deckarälskare och fans av intelligent skrivna mysterier.

Tillbaka till artiklarna