Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Det tyska huset av Indridason, Arnaldur

Det tyska huset av Arnaldur Indridason

Det tyska huset är en fängslande deckare skriven av den hyllade författaren Arnaldur Indridason. Boken utspelar sig i Reykjavik sommaren 1941, då en handelsresande hittas mördad i en liten lägenhet - skjuten i huvudet med pistol. Polisen misstänker snabbt att förbrytaren är en av de många amerikanska soldater som befinner sig i staden under denna tid. Soldaterna är där för att säkra det nordamerikanska luftrummet och deras närvaro väcker både irritation och problem, särskilt när de inleder relationer med isländska kvinnor.

I spetsen för mordutredningen står den isländske kriminalinspektören Flovent. Som den enda inspektören i Reykjavik måste han vända sig utanför organisationen för att lösa fallet. Det är då han träffar Thorson, en ung kanadensare med isländsk bakgrund. Trots sin brist på erfarenhet i mordutredningar och polisarbete, talar Thorson både engelska och isländska och blir en ovärderlig tillgång i jakten på mördaren.

Berättelsen tar läsarna på en spännande resa genom Reykjaviks gator, fylld av intriger, överraskningar och farliga avslöjanden. Med nyckelord som mord, polis, krig, soldater och utredning vävs en komplex och fängslande storyline samman, som kommer att hålla läsarna på kanten av sina säten från första till sista sidan.

En spännande deckare med historiskt djup

Det tyska huset är inte bara en vanlig deckare, utan också en berättelse som ger läsarna en inblick i Reykjaviks historia under andra världskriget. Genom Indridasons skickliga pennkläde och vävda intriger avslöjas hemligheter och sanningar som kommer att chockera och fängsla läsarna.

Med en unik mix av spänning, drama och historisk autenticitet är denna bok ett måste för alla fans av deckargenren och historisk skönlitteratur.

Fångande karaktärsporträtt och oväntade vändningar

I Det tyska huset skapar Arnaldur Indridason levande och komplexa karaktärer som kommer att lämna ett bestående intryck på läsarna. Genom oväntade vändningar och skickligt skildrade relationer vävs en berättelse samman som är lika gripande som den är underhållande.

Med en känsla av autenticitet och en osviklig sinnesnärvaro tar författaren läsarna med på en resa genom det krigshärjade Reykjavik, där varje ledtråd och varje möte kan vara avgörande för att lösa fallet.

Frågor och svar om Det tyska huset av Arnaldur Indridason

Vem skulle uppskatta denna bok?

Deckarälskare, speciellt de som föredrar historiska kriminalberättelser, kommer att älska Det tyska huset. Boken är också lämplig för läsare som uppskattar välskrivna karaktärsdramer och spännande intrig.

Vad skiljer denna bok från andra deckare?

Det tyska huset kombinerar skickligt deckargenrens spänning med en noggrann historisk skildring av Reykjavik under andra världskriget. Det historiska djupet och de levande karaktärerna är vad som verkligen sätter denna bok isär.

Är det här den första boken av Arnaldur Indridason?

Nej, Arnaldur Indridason är en etablerad författare med flera bästsäljande böcker i sin repertoar. Det tyska huset är ett av hans senaste verk och har snabbt blivit en favorit bland läsare världen över.

Tillbaka till artiklarna