Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Det främmande barnet och andra sällsamma historier av Hoffmann, E. T. A.

Det främmande barnet och andra sällsamma historier av E. T. A. Hoffmann

Det främmande barnet och andra sällsamma historier är en samling av sju fantastiska berättelser skrivna av den tyska författaren E. T. A. Hoffmann. I denna samling möter läsaren en värld av spänning, skräck och sagor, alla hämtade från Hoffmanns verk Die Serapionsbrüder från tidigt 1800-tal. Dessa noveller, översatta till svenska av Heidi Havervik, är en sällsynt upplevelse då de sällan eller aldrig tidigare har varit tillgängliga på svenska. Det är ett värdefullt tillskott till den svenska litteraturen och erbjuder en unik inblick i den klassiska tyska romantiken.

I Det främmande barnet och andra sällsamma historier får läsaren följa med på en resa genom sju olika berättelser, var och en lika fängslande som den föregående. Från en skrämmande spökhistoria till en berättelse om vampyrism, Hoffmann tar oss med på en hisnande resa genom det oväntade och det obehagliga. Varje berättelse är mästerligt skriven och fångar läsarens intresse från första sidan.

Med berättelser som "En spökhistoria", "Automaten", "Vampyrism", "Det främmande barnet", "Den kuslige gästen", "Eremiten Serapion" och "Gnomkungens brud" finns det något för alla i denna mångfacetterade samling. Hoffmanns förmåga att skapa en atmosfär av mystik och spänning är enastående, och varje berättelse tar läsaren med på en oförglömlig resa genom det övernaturliga.

Med ett initierat förord av Sten Wistrand blir läsaren väl förberedd inför mötet med Hoffmanns mästerliga verk. Genom att läsa Det främmande barnet och andra sällsamma historier ges läsaren inte bara en inblick i en annan tid och plats, utan även en fördjupad förståelse för den tyska romantiska litteraturen och dess inflytande.

Ge dig hän åt spänningen, skräcken och förtrollningen i Det främmande barnet och andra sällsamma historier och upptäck varför E. T. A. Hoffmann anses vara en av de främsta författarna inom skräck och fantastik. Denna unika samling kommer att fängsla och fascinera dig från första till sista sida.

Frågor och svar om Det främmande barnet och andra sällsamma historier av E. T. A. Hoffmann

Vad kan läsaren förvänta sig av denna samling?

Läsaren kan förvänta sig en samling av sju fängslande berättelser fyllda med spänning, skräck och mystik. Varje historia är unik och lockar läsaren in i en värld av det övernaturliga.

Vad gör E. T. A. Hoffmanns berättelser så speciella?

E. T. A. Hoffmanns berättelser är speciella på grund av författarens förmåga att skapa en suggestiv atmosfär och levande karaktärer. Hans verk kombinerar skräck med fantastik på ett sätt som få andra författare kan åstadkomma.

Vem skulle tycka om att läsa denna samling?

Denna samling är perfekt för läsare som uppskattar skräck, spänning och fantastik. De som är intresserade av den tyska romantiska litteraturen och klassiska sagor kommer särskilt att uppskatta denna bok.

Tillbaka till artiklarna