Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Den svarta enhörningen av Lorde, Audre

Den svarta enhörningen av Audre Lorde

Den svarta enhörningen är en poetisk mästerverk skrivet av författaren Audre Lorde. Denna diktsamling, publicerad 1978, är en av Lordes mest älskade verk och tillhör kategorin Skönlitteratur - Lyrik.

En poetisk resa genom kärlekens kraft

I Den svarta enhörningen tar Audre Lorde läsarna med på en intensiv resa genom en värld fylld av ömhet och raseri. Dikterna i denna samling utforskar teman som moderskap, krig, gudinnor och våld, samtidigt som de hyllar kärlekens oövervinnliga kraft.

Genom sina poetiska verser lyckas Lorde fånga läsarens hjärta och sinnen, och skapar en upplevelse som är både gripande och tankeväckande. Varje ord är noga utvalt och placerat för att skapa en djup och varaktig effekt hos läsaren.

En hyllning till poesins makt

Som en mästare i poesi har Audre Lorde skapat en zeitgeist med Den svarta enhörningen, där varje dikt är som ett konstverk som målas upp för läsarens inre öga. Genom spel med ord och känslor lyckas Lorde förmedla starka budskap om samhället, kärleken och det mänskliga tillståndet.

Denna diktsamling är inte bara en bok, den är en resa, en upplevelse och en hyllning till poesins oändliga makt att belysa, trösta och inspirera.

Upptäck kraften i ord

Den svarta enhörningen är inte bara en bok att läsa, den är en bok att uppleva. Ta del av Audre Lordes poetiska mästerverk och låt dig svepas iväg av kraften i hennes ord, som berör hjärtat och når själen.

Med denna diktsamling kommer du att uppleva en resa genom känslornas landskap, där varje dikt är som en kärleksfull omfamning och en öppen famn.

Frågor och svar om Den svarta enhörningen av Audre Lorde

Vad gör Den svarta enhörningen till en så älskad diktsamling?

Den svarta enhörningen sticker ut på grund av Audre Lordes kraftfulla språk, djupa teman och förmågan att beröra läsare på en personlig nivå. Hennes poetiska talang lyser igenom varje sida, vilket gör att läsarna känner en stark koppling till hennes ord.

Vilka teman behandlar Audre Lorde i Den svarta enhörningen?

I Den svarta enhörningen utforskar Audre Lorde en rad olika teman, inklusive moderskap, kärlek, krig, våld och gudinnor. Genom sitt skrivande lyckas hon belysa dessa teman på ett sätt som är både gripande och tankeväckande.

Avsluta med passande avslutning


Tycker du om Audre Lorde kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Audre Lorde kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Toni Morrison, bell hooks, Chimamanda Ngozi Adichie, June Jordan, Alice Walker.
Tillbaka till artiklarna