Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Den svarta boken av Västerbro, Magnus

Den svarta boken av Magnus Västerbro

Den svarta boken är Magnus Västerbros första skönlitterära bok som bjuder in läsaren till en värld av små berättelser om död och förvandling. Boken utforskar gränslandet mellan historia och nutid, där verkliga händelser blandas med författarens egna dagdrömmar, mardrömmar och fantasier. Antika häxor, medeltida vampyrer och osaliga andar från alla tider tar läsarna på en resa genom skräckfyllda och spöklika berättelser, ibland makabert men alltid fascinerande.

En samling unika berättelser

I Den svarta boken möts läsarna av ett varierande urval av berättelser som spänner över olika tidsperioder och genrer. Från historiska skildringar till surrealistiska drömvärldar, bjuder boken in till en upplevelse utöver det vanliga. Här vävs berättelser om helveten på - och under - jorden samman till en samling som utlovar en läsupplevelse som utmanar och berör.

Recensioner

Den svarta boken har fått beröm från kritiker och läsare:

  • "Boken är exceptionell i sin egenart och sin styrka." - Upsala Nya Tidning
  • "...ett litet pärlband av noveller, som utspelar sig i ett kraftfullt etablerat här och nu, dröm- och mardrömslika rum och landskap som det inte tycks finnas någon väg ut ur." - Aftonbladet
  • "En mörk bok som rör sig mellan dödens krassa fakta och fantasins gränslöst förvandlande kraft." - Dagens Nyheter
  • "'Den svarta boken' är helt enkelt en liten godispåse av mörker." - Opulens

För fans av skräck och historia

Den svarta boken lockar fram känslor av spänning och fascination hos läsare som uppskattar en mix av skräck, historia och förvandling. Med en unik och suggestiv berättarstil tar Magnus Västerbro oss med på en resa genom tid och rum, där inget är som det verkar och där överraskningarna lurar bakom varje hörn.

Frågor och svar om Den svarta boken av Magnus Västerbro

Vad kan läsaren förvänta sig av Den svarta boken?

Läsaren kan förvänta sig en samling gripande berättelser som utforskar teman som död, förvandling och skräck på ett unikt sätt. Boken bjuder in till en upplevelse utöver det vanliga, där historiska och fantastiska världar smälter samman.

Vilka typer av berättelser ingår i Den svarta boken?

I boken får läsaren ta del av berättelser om antika häxor, medeltida vampyrer och osaliga andar, samt utforska helveten på - och under - jorden. Detta är en samling som passar läsare som uppskattar skräckfyllda och fascinerande berättelser.


Tycker du om Magnus Västerbro kan du nog också uppskatta...

Tycker du om Magnus Västerbro kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Peter Englund, Antony Beevor, Cormac McCarthy, Jonathan Safran Foer.

Om du tycker om författaren Magnus Västerbro kan du finna intresse i Peter Englunds historiska skildringar och djuplodande research, likt Västerbros. Antony Beevors engagerande krigshistoria och Cormac McCarthys skoningslösa berättelser kan också tilltala dig som söker komplexa och fängslande texter. Jonathan Safran Foers lyriska stil och känslomässiga djup kan erbjuda en annan dimension som kompletterar Västerbros verk.

Tillbaka till artiklarna