Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Boktips: Boken om San Michele av Munthe, Axel

Boken om San Michele av Axel Munthe

Boken om San Michele är en fantastisk berättelse av författaren Axel Munthe. Med en unik mix av filosofiska tankar, medicinsk etik och äventyr från författarens liv, har denna bok blivit en internationell bästsäljare översatt till över 60 språk.

En berömd författare och läkare

Axel Munthe (1857-1949) var en svensk läkare och författare som inte bara var känd för sina medicinska insatser utan också för sitt engagemang för djur och filantropi. Han var drottning Victorias livläkare och hade en fascinerande karriär som tog honom över hela världen.

Drömmen om San Michele

I centrum för boken står Munthes dröm om att bygga sitt drömhus på Capri, vilket han senare förverkligade genom skapandet av Villa San Michele. Genom berättelser fyllda med djup och humor tar författaren oss med på en resa genom Italien, geografiska platser och hans egna livsupplevelser.

Italien, Geografi och Biografi sammanflätas på ett magiskt sätt i denna bok, som fångar läsarens uppmärksamhet från första sidan.

Axel Munthes arv

Axel Munthes arv sträcker sig långt bortom medicinen och litteraturen. Genom hans berättelser och livsfilosofi inspirerar han generationer av läsare att drömma stort, älska djur och sätta sina spår i världen på ett meningsfullt sätt.

Frågor och svar om Boken om San Michele av Axel Munthe

Vilket år publicerades Boken om San Michele?
Boken publicerades 1929 och har sedan dess blivit en klassiker inom skönlitteratur.

Vad var Axel Munthes främsta dröm som författare?
Munthes främsta dröm var att bygga ett hus på Capri, en dröm som han förverkligade genom skapandet av Villa San Michele.

Vad var Axel Munthes roll i drottning Victorias liv?Axel Munthe var drottning Victorias livläkare från 1893 och fram till hennes död 1930, och deras relation var mycket nära och respektfull.

Tillbaka till artiklarna