Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Blod rödare än rött av Arkan Asaad

Blod rödare än rött är en gripande skönlitterär roman skriven av författaren Arkan Asaad. Berättelsen tar oss tillbaka till Amàrs hårda och oförstående pappa, Casim, som vi tidigare mött i Stjärnlösa nätter. I denna bok utforskar Amàr sin fars våldsamma förflutna och försöker förstå vilka händelser som har format den man han är idag.

En lång och smärtsam resa tillbaka

Casim, en ung rebell som ständigt hamnar i bråk, får gång på gång uppmaningar från sina föräldrar att lugna ner sig och ta ansvar. Trots deras önskan om att han ska stadga sig, slutar det med att de arrangerar ett äktenskap åt honom med Jamila, en vacker och ung kvinna. Men deras tid tillsammans kastas snabbt i oordning när Casim förs bort av militärpolisen och sänds till fronten i Iran-Irak-kriget 1980-1988.

En oväntad sväng mot flykt

När svårigheterna hopar sig för Casim och krigets grymhet blir alltmer påtaglig, står flykten till slut som den enda möjliga utvägen. Berättelsen utforskar teman som mod, förlust, och framför allt, kärlekens uthållighet mitt i kaoset.

I Blod rödare än rött levererar Arkan Asaad ännu en gång en djupt rörande och spännande berättelse, vars lättlästa format gör den tillgänglig för en bred publik. Författarens erfarenheter som föreläsare och berättare har gjort honom till en omtyckt och efterfrågad person runtom i Sverige, med en stark koppling till unga läsare.

Genom denna bok tar Asaad oss med på en resa genom tid och smärta, där vi tillsammans med Amàr får insikt i en fars komplicerade liv och de prövningar som har format honom. En berättelse om stridigheter, överlevnad och det outtalade bandet mellan fäder och söner.

Frågor och svar om Blod rödare än rött av Arkan Asaad

Vad inspirerade Arkan Asaad att skriva Blod rödare än rött?

Arkan Asaad fann inspiration till Blod rödare än rött i sin önskan att utforska relationen mellan fäder och söner, samt att kasta ljus över de komplexa erfarenheterna som formar en individ.

Vem skulle uppskatta att läsa denna bok?

Blod rödare än rött vänder sig till läsare som söker en gripande berättelse om familjeband, mod och överlevnad under svåra omständigheter. Boken kan tilltala både unga och vuxna läsare som uppskattar välskriven skönlitteratur med djup och känsla.

Ge dig hän åt denna berättelse som löper djupt genom både blodets färg och hjärtats sfärer.

Tillbaka till artiklarna