Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

APM av Boëthius, Maria-Pia / Lindhgren, Maria

APM av Boëthius, Maria-Pia och Lindhgren, Maria är långt ifrån ett traditionellt manifest. Istället kastas läsaren in i en intensiv brevväxling via e-post om en av världens äldsta och mest genomgripande ideologier - patriarkatet. Denna patriarkala ideologi har i årtusenden regerat och format samhället, begränsat människors frihet och hållit dem fångna i förtryckande normer kring manlighet och kvinnlighet.

En djupdykning i det patriarkala förtrycket

Genom en serie tankeväckande brev utforskar författarna det patriarkala systemets omfattning och dess inverkan på människors liv. Berättelsen målar upp en bild av en värld i stasis, en värld ockuperad av ett förtryckande system som tvingar både kvinnor och män in i snäva, normativa roller. Frågan som boken utforskar är var mänskligheten kan finna frihet och frigörelse.

Kampen mot det patriarkala förtrycket

I APM tar författarna sig an uppgiften att utmana och ifrågasätta patriarkatet med öppna sinnen och hjärtan. Genom att inte rygga tillbaka för någon fråga, oavsett dess komplexitet, bjuds läsaren in i en djuplodande diskussion om maktstrukturer, könsmönster och förtryckets subtila nyanser.

Denna bok är inte enbart en intellektuell resa, utan även en känslosam och personlig utforskning av de normer och förväntningar som styr våra liv. APM uppmanar läsaren att ifrågasätta, reflektera och engagera sig i kampen för ett mer jämlikt och rättvist samhälle fritt från patriarkala bojor.

Frågor och svar om APM av Boëthius, Maria-Pia och Lindhgren, Maria

Vad inspirerade författarna att skriva om patriarkatet?

Som kvinnor och forskare har författarna personliga erfarenheter av det patriarkala förtrycket och dess konsekvenser. Deras gemensamma intresse för att utforska och utmana dessa strukturer ledde till samarbetet kring APM.

Vilken målgrupp riktar sig boken till?

APM vänder sig till alla som är intresserade av att fördjupa sig i diskussionen kring kön, makt och samhälle. Boken passar såväl studenter och forskare inom ämnet som en bredare läsekrets som vill utmana etablerade normer och strukturer.

Genom en kritisk och insiktsfull analys av patriarkatet lyckas APM kasta ljus över ett komplicerat ämne på ett tillgängligt och engagerande sätt. Läsaren kommer inte bara att utmanas intellektuellt, utan även lockas in i en personlig och emotionell resa mot insikt och förändring.

Tillbaka till artiklarna