Än finns det hopp av Karin Wahlberg
Än finns det hopp av Karin Wahlberg tar oss med till den starkt präglade tiden på 1950-talet, mitt under en skrämmande polioepidemi. I denna gripande skildring följer vi huvudkaraktären Ella-Kristin, en sjuksköterskestudent som hamnar mitt i kaoset när hon praktiserar på det överfulla lasarettet i Ekstad.
En hisnande kamp mot en dödlig sjukdom
Ella-Kristin tvingas navigera genom en verklighet där unga liv slås i spillror och där även hennes fästman Carl, en lovande läkarstudent, måste möta uppmaningarna som epidemin för med sig. Deras förlovning skymtas i horisonten, men tiden är en lyx de inte har råd att unna sig. Frågan kvarstår - hur kommer deras skilda bakgrunder påverka deras framtid tillsammans?
En mångfacetterad berättelse om människorna runt lasarettet
Genom Nancy Brandh, Sonja Bengtsson, Kåre Hjelm, Ulla och Gittan och många andra färgstarka karaktärer ger Wahlberg liv åt den dramatiska vardagen i den lilla staden. En värld fylld av spänning och allvar målas upp med en stark tidskänsla och en gripande dos nostalgi.
En initierad och spännande skildring av en svunnen tid
I Än finns det hopp bjuder författaren Karin Wahlberg in läsaren till en värld där hopp och förtvivlan lever sida vid sida, och där kampen mot en fruktad sjukdom ställer allt på spel. En oavbrutet fascinerande gestaltning av livet i en svensk småstad på 1950-talet, som inte lämnar någon oberörd.
Frågor och svar om Än finns det hopp av Karin Wahlberg
Vad inspirerade Karin Wahlberg att skriva Än finns det hopp?
Karin Wahlberg inspirerades av historier hon hört om polioepidemin och dess påverkan på människorna under 1950-talet. Hon ville belysa de personliga berättelserna bakom den stora historien.
Vad utmärker Wahlbergs skrivande i denna bok?
Wahlbergs skrivande i Än finns det hopp präglas av en detaljrikedom och en förmåga att få karaktärerna att kännas levande och genuina. Hon lyckas fånga både tidens anda och människornas kamp på ett gripande sätt.
Vilka teman utforskar boken?
Genom berättelsen om polioepidemin utforskar boken teman som hopp, motgångar, kärlek och gemenskap. Dessutom kastas ljus över klasskillnader och personliga strider i en tid av osäkerhet och rädsla.