Gå vidare till innehåll

Vi älskar böcker, gör du?

★ ★ ★ ★ ★ | 4,9 / Google Reviews

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Lekarna av Peter Normark

Lekarna av Peter Normark är en gripande skildring av en utstött familj i ett litet norrländskt samhälle. I centrum står Erik och hans syskon, som tvingas klara sig själva när föräldrarna sviker. Mellan Erik och brodern Henke växer det fram ett starkt band som präglas av både skräck och kärlek. Deras lekar blir allt mer våldsamma och de hamnar på gränsen till det outhärdliga. I bakgrunden finns mamman Charlie, som själv har känt sig utanför sedan barndomen. När katastrofen inträffar drabbas hela byn av dess förödande konsekvenser.

En familjs kamp för överlevnad

I Lekarna skildrar Peter Normark på ett gripande sätt en familjs kamp för överlevnad i en miljö präglad av isolering och svårmod. Genom Eriks och Henkes komplicerade relation utforskar författaren teman som lojalitet, förlåtelse och destruktivitet.

Genom att utforska mörka och tabubelagda ämnen lyckas Normark skapa en berättelse som berör och väcker känslor hos läsaren. Han navigerar skickligt mellan skörhet och brutalitet, och låter läsaren ta del av en berättelse som präglas av både smärta och hopp.

En djupdykning i den norrländska myllan

Genom att placera handlingen i det norrländska landskapet förstärker Normark känslan av isolering och en karg tillvaro. Naturens skönhet och brutalitet speglar på många sätt romanens huvudkaraktärers egna inre konflikter och utmaningar.

Med en prosa som är lika vacker som den är skoningslös lyckas Normark fånga läsarens uppmärksamhet från första sidan och behålla den ända fram till den chockerande upplösningen.

Frågor och svar om Lekarna av Peter Normark

Vad är temat i Lekarna?

Lekarna utforskar teman som familjeband, isolering, förlåtelse och destruktivitet.

Vad gör Lekarna unik?

Det som gör Lekarna unik är dess komplexa karaktärer, skildringen av det norrländska landskapet och förmågan att beröra läsaren på djupet.

Vem skulle uppskatta att läsa Lekarna?

Lekarna är en passande läsning för de som uppskattar skönlitteratur som inte är rädd att utforska det mörka och komplexa i mänskliga relationer och samhället vi lever i.

Tillbaka till artiklarna