Gå vidare till innehåll

h:ström - Text & Kultur (etabl. 1998) driver antikvariat, bokhandel, tryckeri och distribution

Vi älskar böcker, gör du?

Absurdism & surrealism | Bengt V. Wall

Bengt V. Wall kan anses vara en del av den litterära riktningen Absurdism & surrealism genom sin användning av sarkasm och ironi för att belysa de mänskliga irrgångarna. Hans verk är inspirerade av absurdismens och surrealismens tankegångar och han var en beundrare av författaren Albert Camus.

Bengt V. Wall var en svensk författare, dramatiker och översättare som föddes i Överluleå 1916 och dog i Stockholm 1998. Han är mest känd för sin roman 'Farsen om mänsklighetens framtid', som utgavs 1961.

Wall var en osviklig humanist som ständigt strävade efter att förstå och belysa det mänskliga tillståndet. Hans verk präglas av en stark tro på individens frihet och ansvar, och han var en skarp kritiker av både auktoritära regimer och den moderna konsumtionssamhällets tomhet.

Walls stil var ofta provokativ och provocerande. Han använde sig gärna av sarkasm och ironi för att blottlägga de mänskliga irrgångarna. Detta gjorde att han ofta fick kritik för att vara cynisk och pessimistisk.

Walls verk har inspirerats av en rad olika källor, bland annat existentialismen, absurdismen och surrealismen. Han var också en stor beundrare av den franske författaren Albert Camus. [Google Bard]

Foto:
Tillbaka till blogg