Naturalism & realism | Charles Dickens

Charles Dickens kan anses vara en del av den litterära riktningen Naturalism & realism genom sina skildringar av det viktorianska samhället och dess sociala problem. Han använde sig av detaljerade och realistiska beskrivningar av miljöer och karaktärer för att ge en trovärdig bild av den tidens verklighet.

Charles John Huffam Dickens, född 7 februari 1812 i Portsmouth i Hampshire, död 9 juni 1870 på Gad's Hill Place i Higham nära Rochester i Kent, var en brittisk författare och som sådan ansedd som en av de största engelskspråkiga och den mest framträdande romanförfattaren under den viktorianska eran.

Redan under sin livstid rönte Dickens författarkonst stor popularitet över hela världen och han prisades för sitt rika berättande och minnesvärda romanfigurer. Dickens skrev huvudsakligen följetongsromaner, en vid tiden vanlig form för skönlitteratur, vilka snart skulle bli ett stort antal kända och klassiska verk. Ett mått på Dickens popularitet är att ingen av hans romaner eller noveller någonsin har slutat tryckas i nya upplagor på originalspråket engelska.
(fr Wikipedia)

Foto:
Tillbaka till blogg